Ai mare grija la sfaturile pe care le dai… unii oameni chiar le urmeaza!

Poate ar trebui sa fim mai atenti la ce scoatem pe gura. Ne place sa vorbim (cel putin mie, si cred ca mai sunt multi altii care se gasesc in aceeasi situatie 😀 si de multe ori astept cu nerbadare ca cineva sa imi ceara opinia, un sfat sau sa povestesc ceva).

Stand de vorba la o cafea cu o prietena foarte buna (ca fetele:) ), mi-am dat seama de responsabilitatea enorma pe care o purtam fiecare dintre noi pe umeri pentru fiecare cuvant pe care il rostim.

Poate nu am dat intotdeauna un sfat avizat, dar am preferat sa vorbesc, nu sa spun ca nu stiu. Poate nu am spus mereu o incurajare, pentru ca nu mi-am dat seama ca omului cu care vorbesc chiar i-ar prinde bine…Poate nu am gandit mereu inainte sa deschid gura… Si poate cuvintele mele au produs anumite necazuri daca au fost rostite fara discernamant.. Sper totusi ca nu e cazul.

Nu suntem constienti cata putere zace in cuvintele noastre, iar de multe ori nu cautam sa vedem daca chiar suntem avizati sa comentam intr-o anumita situatie, ci doar vorbim.

De multe ori spunem lucruri pe care noi le consideram neimportante, dar pe care altii le pot lua in serios si pot fi afectati de ele. De multe ori sfatuim pe cineva sa faca un anumit lucru pentru ca asa ni se pare corect, dar cand suntem pusi intr-o situatie similara, nici macar noi insine nu ne urmam sfaturile… Si poate sfaturile noastre chiar ii determina pe cei din jur sa actioneze asa cum le-am recomandat, iar consecintele sunt dezastruoase…

Ar trebui sa acordam mai multa importanta vorbelor noastre, sa devenim suficient de maturi sa ne dam seama ca vietile se pot schimba cu adevarat din cauza unor cuvinte… si nu neaparat in bine. Ar trebui sa devenim constienti de faptul ca unii oameni chiar ne urmeaza sfaturile, iar daca nu suntem atenti, acestea chiar pot fi extrem de proaste si gresite!

Pentru a putea fi corecti si a-i ajuta cu adevarat pe cei din jur, poate ar trebui sa ascultam tot ce au de zis, poate ar trebui sa Ii cerem ajutorul lui Dumnezeu: sa ne indrume conversatia, sa dam sfaturi care chiar sa ajute si sa cladeasca, nu sa darame. Pentru mine, aceasta este cea mai buna varianta… si sunt sigura ca functioneaza perfect si pentru voi!

Ganditul inainte de a vorbi sau actiona nu strica niciodata, iar in combinatie cu ajutorul lui Dumnezeu, schimba in bine vieti.

Pentru a actiona „ca la carte”, este suficient pentru inceput sa constientientizam ce mare responsabilitate si, in acelasi timp onoare, caram cu noi in fiecare zi: suntem apti sa ajutam si sa schimbam vieti in bine prin cuvinte si prin fapte.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Plangem dupa trecut si ne gandim mereu la viitor... Si uite asa nu ne mai traim prezentul!
Sunt prea multi cei care vor de la Dumnezeu doar sanatate si noroc

Comments

commentsComments are closed.