Daca nu esti fericit cu ce ai acum, nu vei fi fericit nici cu mai mult!

Fericirea este un termen atat de complex, ca oricat de mult ne-am stradui, nu stiu daca am reusi sa ii dam o definitie care sa ii cuprinda toate sensurile. Si totusi, fiecare om in parte poate afirma despre el ca este sau nu fericit.

 

Eu cred ca fericirea este o decizie personala, este o liniste pe care Dumnezeu ne-o face cadou pentru ca ne iubeste, dar pe care nu ne-o baga pe gat. Fericirea este ceva pe care nu stiu sa il explic si pe care am simtit-o cand am devenit constienta de Parintele, Prietenul, Fratele pe care i-am gasit in El si de iubirea pe care mi-o poarta.

 

Totusi, o multime de oameni nu cunosc acest lucru, nu sunt constienti de aceasta dragoste imensa pe care ne-o poarta Dumnezeu si care ne este suficienta… si astfel ei se concentreaza pe alte lucruri pe care le considera aducatoare de fericire, precum anumite bunuri, un anume stil de viata, o anumita pozitie sociala, o anumita slujba, o anumita suma de bani sau cu alte lucruri asemanatoare… Si daca ei nu detin acele lucruri la care viseaza, sunt nemultumiti de viata pe care o traiesc si considera ca acele lucruri le-ar aduce fericirea adevarata… Voi adauga un ”din nefericire :(”. Atentie, nu spun ca lucrurile materiale nu sunt folositoare, dar spun ca gresim in momentul in care ne gandim la ele ca o sursa de fericire!

 

Dragilor, vreau sa va spun ca daca nu sunteti fericiti in momentul in care cititi acest articol pentru ca nu aveti o anumita casa, o anumita masina sau un alt lucru pe care il considerati important, chiar daca veti ajunge la un moment dat sa detineti acel lucru, tot nu veti fi fericit, ci doar va veti fi atins scopul pe care voi l-ati considerat atat de important incat sa ii dedicati o buna bucata din viata. Si din nou, nu spun ca nu este bine sa ai o anumita casa, un anumit lucru sau sa mai stiu eu ce, ci doar ca trebuie sa fim constienti de faptul ca acestea sunt doar lucruri de care ne putem folosi si care ne ajuta, dar a caror valoare este temporara, si in care nu trebuie sa ne punem baza ca ar aduce fericirea!

 

Daca nu sunteti fericit cu ceea ce aveti acum, puteti fi siguri ca nu veti fi fericit nici cand veti avea mai mult, pentru ca fericirea nu se masoara in lucruri materiale, nu se masoara in reusite pe care le consideri doar ale tale, nici macar in vacante sau case de lux. Fericirea este o alegere pe care noi o avem de facut in fiecare secunda a vietii noastre. Fericirea tine de modul in care gandim si nu de ceea ce avem. Pentru mine, fericirea tine de Dumnezeu, pentru ca El este Cel care m-a ajutat sa imi ating toate scopurile mici si mari pe care mi le-am propus, care mi-au adus bucurii pe moment, bucurii pentru care ii sunt recunoscatoare, si despre care pot spune ca m-au facut fericita doar pentru ca stiu ca toate se intampla datorita Lui.

 

Share on Facebook283Tweet about this on Twitter
Avem valori diferite... iar de asta ne judecam unii pe altii
Cum iti poti iubi aproapele ca pe tine insuti daca pe tine nu te iubesti?

Comments

commentsComments are closed.