De ce alegi sa traiesti in trecut cand nici macar nu e un loc placut?

Stiti vorba aia, „Invata din greselile din trecut”? Cred ca unii oameni o iau cam prea in serios… Vad in jurul meu o multime de persoane care in fiecare zi isi amintesc cea mai mare greseala pe care au facut-o vreodata, sau care se simt vinovati pentru ceva care a trecut si care nu le da liniste, sau care se infurie pentru o greseala pe care a facut-o altcineva la un moment dat fata de ei.

 

Timpul pe care il avem este unul limitat, iar noi il lasam sa treaca pe langa noi fara sa il valorificam la maxim pentru ca suntem mult prea ocupati gandindu-ne la intamplarea aia care ne-a afectat acum 3 ani, la motivele pentru care fostul/ fosta ne-a parasit, la faptul ca altcineva a primit ceva pe care noi il consideram valoros sau mai stiu eu la ce lucruri care tin de domeniul trecutului….

 

Ne simtim vinovati pentru anumite lucruri sau ii invinovatim pe altii pentru alte lucruri. Ne umplem cu tristete si amaraciune si ne afundam tot mai mult si mai mult intr-o lupta care de mult s-a terminat.

 

Nu cred ca exista persoana care sa nu fi facut niciodata nicio greseala. Nu cred ca exista persoana care sa nu se fi simtit niciodata vinovata pentru ceva, cat de mic si nu cred ca exista persoana care sa nu se fi simtit la un moment dat jignita pentru un anumit lucru. Si totusi, exista oameni care zambesc si care sunt fericiti, in ciuda faptului ca viata lor nu a fost intotdeauna roz. Cum reusesc?

 

Ei traiesc in prezent. Traiesc constienti de faptul ca Iisus Hristos i-a iubit suficient de mult cat sa se sacrifice pentru ei, triaesc constienti de faptul ca au un Dumnezeu care ii iubeste si care ii iarta pentru greselile si pacatele lor atunci cand isi cer iertare din toata inima pentru ele, traiesc constienti de faptul ca El are grija de toate ranile lor.

 

Oamenii care zambesc sunt oamenii care stiu sa ierte. Sunt oamenii care se bucura mai mult atunci cand salveaza o prietenie sau o relatie decat sa o distruga cu banuieli si sa poarte pica pentru o greseala. Sunt oameni care stiu ca pacatul are efecte negative asupra vietii lor si, deci…. se straduiesc sa nu pacatuiasca. Sunt oameni liberi, care traiesc intr-un prezent luminos, convinsi ca Dumnezeu este Cel care are grija de ei, traiesc lasand tot raul  din viata lor in seama Lui.

 

Oamenii astia nu se lupta sa plateasca cu aceeasi moneda celor care le-au gresit, sunt oameni care isi iubesc aproapele chiar si dupa ce au fost raniti (iar acest lucru nu inseamna ca sunt apropiati, ci ca au trecut peste ceea ce li s-a intamplat), sunt oameni care traiesc pentru a-L face pe Dumnezeu mandru, si nu pentru vreun scop egoist. Sunt oameni care si-au rezolvat problemele cu trecutul.

 

Noi suntem singurii care decidem cand trecutul trece. Suntem singurii care putem sa alegem pentru viata noastra. Avem ceea ce se numeste VOINTA LIBERA. Noi alegem ceea ce gandim cu privire la altii si noi alegem daca lasam lucrurile din trecut sa ne afecteze sau le lasam sa „plece” de la noi.

 

Cu Dumnezeu, acest ajutor enorm pe care Il are fiecare dintre noi, chiar sunt curioasa de ce sunt atatia oameni care traiesc intr-un trecut care nici macar nu le place, care ii raneste si ii infurie… Este un ajutor care nu costa nimic, este un ajutor venit dintr-o iubire enorma, pe care nu o putem intelege si pe care alegem sa il ignoram de multe ori….

Share on Facebook66Tweet about this on Twitter
Banii sunt un bun slujitor, dar un groaznic stapan!
Tot ceea ce se intampla in exteriorul tau are o cauza in interiorul tau

Comments

commentsComments are closed.