„De fiecare data cand ma duc la biserica ma rog sa-ti dea Dumnezeu minte…”

„De fiecare data cand ma duc la biserica ma rog sa-ti dea Dumnezeu minte…”- cam asa suna replica unei bunici catre nepotul ei, care se intampla sa imi fie cunoscut.

 

Dupa o portie buna de ras dupa asa o replica, m-am gandit ca totusi bunica are dreptate si ca toti ar trebui sa ne rugam pentru intelepciune, dar nu orice fel de intelepciune… pentru ca nu avem nevoie sa impresionam alti oameni cu lucrurile pe care le stim sau chiar sa ne mandrim cu un anume bagaj de cunostinte. Nu zic sa stam cu mainile in san si sa nu invatam nimic niciodata, ba dimpotriva.

 

Avem nevoie sa cerem de la Dumnezeu intelepciune astfel incat sa depindem de El in fiecare aspect al vietii noastre. Avem nevoie sa ajungem sa ne bizuim pe El chiar si in cele mai grele momente, in care credem ca suntem singuri, si avem nevoie sa ne bizuim pe El chiar si in micile decizii ale vietii.

 

Momentul in care alegem sa urmam o cale din care Dumnezeu lipseste, dar pe care o consideram buna, ar trebui sa ne mai uitam o data. Exemplul il avem in Romani, 1, 28: „Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.”.

 

Stand aproape de Dumnezeu, deciziile noastre vor fi intelepte pentru ca El va prelua controlul vietii noastre… Si ce am putea cere mai mult decat ca El, care ne cunoaste mai mult decat ne cunoastem noi insine, care ne iubeste mai mult decat ne-am imagina si care cunoaste firul vietii noastre sa ne ghideze pentru a ajunge oriunde? Ce am putea cere mai mult decat ca Dumnezeu, care cunoaste totul si ne vrea doar binele sa ne ghideze pasii?

 

Deci acea minte de care vorbeste bunica inseamna de fapt apropierea de Dumnezeu si eu una consider ca nu exista un lucru pe care oamenii ar trebui sa il doreasca mai tare.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Cand vine vorba despre suflet...
Nu ne pare rau pentru pacate... Ne si filmam cand le facem

Comments

commentsComments are closed.