Despre frica de oameni…

As vrea sa vorbim putin despre frica de oameni… despre o forma a ei de care poate de multe ori nu suntem constienti. Frica de oameni nu este numai acea frica de raul pe care il pot face oamenii, ci acea frica de „ce va zice ala daca fac cutare lucru?”.

 

„Daca a zis Cutare ca  lucrul pe care vreau sa il fac nu e bun, renunt la el, pentru ca parerea lui Cutare este foarte importanta pentru mine.”, „Daca Xulescu afla ce am de gand sa fac, sigur o sa se supere si nu o sa ma mai lase sa fac parte din grup…”,  „Ce daca mie mi-ar placea asta, atata vreme cat Y spune ca imi pierd timpul?”, „Cum sa ma casatoresc cu omul acela, n-ai auzit ca Z a zis ca nu ne potrivim?” Toate acestea sunt manifestari ale fricii de oameni care face ravagii in vietile noastre.

 

Frica aceasta de parerile celor din jur ne paralizeaza. Ne poate impiedica sa ne indeplinim visurile legate de cariera, ne poate impiedica sa ne casatorim cu cel pe care il/o iubim, ne impiedica sa facem bine, sa invatam, sa ne schimbam modul de viata si cel mai grav… ne impiedica de multe ori sa Il alegem pe Dumnezeu… pentru ca acela este momentul in care multi oameni au de comentat!

 

Frica de oameni este mai puternica decat frica de Dumnezeu…. Drumul lui Dumnezeu este unul stramt si putini sunt cei care vor sa mearga pe acolo… Restul vor sti sa critice. Oamenii te pot tine departe de Dumnezeu pentru ca ei se vor baga cu bocancii in viata ta, pe cand Dumnezeu te va lasa sa Il alegi. Oamenii sunt schimbatori si la fel de usor pe cat le poti intra in gratii le poti iesi din gratii… si toate sacrificiile tale se vor fi dovedit in zadar.

 

Ne este teama de ce vor zice oamenii daca ne schimbam modul in care traim si hotaram sa Il urmam pe Dumnezeu… ca nu ne dorim ca ceilalti sa se uite ciudat la noi si sa ne numeasca in fel si chip. Nu vrem sa traim altfel decat ceilalti, chiar daca in natura noastra exista puterea de a distinge binele de rau. Investim in parerile oamenilor si ne sacrificam sufletul de dragul lor. Ne temem de repercusiunile pe care le-ar avea pocainta asupra vietii noastre in comunitate… dar din nefericire nu ne temem de repercusiunile pe care le are lipsa pocaintei asupra vietii noastre vesnice…

 

Viata noastra poate fi guvernata de frica de oameni atunci cand ii lasam sa faca acest lucru. In momentul in care vom constientiza ca ei de fapt nu au niciun fel de putere asupra noastra vom reusi sa alegem corect… Dumnezeu a pus in noi puterea de a distinge binele de rau si cu siguranta va fi langa noi in momentul in care vom decide sa Il urmam si sa scapam de aceasta frica fara sens.

Share on Facebook96Tweet about this on Twitter
Cand 1000 de usi se inchid, deschide-o pe a 1001-a
Distractia = lucrul care ne distrage atentia

Comments

commentsComments are closed.