E simplu sa aruncam vina pe Dumnezeu… Este oare si corect?

Fara doar sau poate exista o multime de probleme cu omenirea: furturi, nepasare fata de semeni, rautate, ura, crime, infractiuni, minciuni, fuga dupa bani, judecati, barfa… si lista poate continua la nesfarsit. Lucrurile acestea le observam zilnic in jurul nostru si nu le putem trece cu vederea. Ele ne afecteaza la un moment dat si ajungem sa ne punem multe intrebari cu vedere la provenienta lor.

 

Si care este cea mai rapida modalitate de a arunca vina asupra cuiva pentru tot ce se intampla in jur? Simplu… Dumnezeu. Multi oameni considera ca El este de vina pentru ca permite atata rau, fara a interveni sa ii opreasca pe cei care il comit. Si cred ca ceea ce acesti oameni, care Il considera pe Dumnezeu vinovat, uita un amanunt important: din mijlocul acelor nelegiuri Dumnezeu lipseste cu desavarsire!

 

In Biblie gasim scris: „Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” (Apocalipsa, 3, 20) Oare nu ne spune Dumnezeu clar ca este tot timpul langa noi, dar pentru a „intra” in viata noastra, este nevoie ca noi sa Il lasam? Oare cuvintele Lui nu sunt suficient de clare incat sa ne dam seama ca niciodata nu ne va forta sa Il primim in viata noastra, sa Il ascultam si sa ne bucuram de prezenta Sa?

 

Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat nu ne obliga sa Il urmam, ci asteapta practic aprobarea noastra pentru a face curatenie in vietile noastre. El are raspunsuri pentru intrebarile noastre si are rabdare cu noi. El asteapta ca noi sa luam decizia sa Il lasam sa ne transforme in oameni noi, sa ne dea o noua viata, dar suntem atat de absorbiti de ceea ce vedem pe pamant, incat ne este greu sa Il cunoastem.

 

Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni nu lasa loc de dubii, dar dragostea oamenilor pentru Dumnezeu este de multe ori rece. Noi, probabil din usurinta, preferam sa Il invinovatim pentru ca ne iubeste suficient de mult cat sa ne lase sa alegem modul in care traim, pentru ca de multe ori alegem gresit. Niciunul din noi nu suntem perfecti… dar comparandu-ne cu altii, probabil nu vom observa acest lucru… si nu ne vom bucura pentru dragostea si iertarea pe care Dumnezeu ni le ofera atat noua, cat si celor pe care tindem sa ii judecam. Preferam sa aruncam vina asupra Lui mai mult decat sa ne dam seama ca vina este de fapt la noi, la oameni.

 

Schimbarea incepe de la noi, cei care nu facem neaparat fapte rele, ci care le judecam si la condamnam. Schimbarea ar incepe daca ne-am iubi semenii si ne-am ruga pentru ei, daca i-am ajuta, ci nu daca i-am condamna pentru ceea ce fac. Schimbarea incepe prin a-L lasa pe Dumnezeu sa ne schimbe si nu prin a incerca noi sa facem dreptate. Schimbarea incepe cu decizia noastra de a-L cunoaste pe Dumnezeu asa cum este, si nu cum ni-L expun altii.

Share on Facebook48Tweet about this on Twitter
Nu ne pare rau pentru pacate... Ne si filmam cand le facem
Avem nevoie de cateva secunde pentru a ne gasi scuze pentru orice!

Comments

commentsComments are closed.