Fa-ti curaj si raspunde la intrebarile pe care le tot ocolesti!

Poate ca din cand in cand ar trebui sa ne luam o pauza de la aceasta viata pe care noi o consideram „normala” si sa aruncam o privire la ceea ce am devenit. Sa ne uitam la sufletul nostru si sa vedem ce avem acolo. Si vorbesc despre o privire obiectiva, dura, dar dreapta. Vorbesc despre valorile morale care se afla acolo… inca. Vorbesc despre telurile si idealurile pe care ne dorim sa le atingem.

Haideti sa ne uitam la oamenii din jurul nostru, la relatiile pe care le-am legat si sa ne intrebam unde vor duce. Si sa primim raspunsul cu curaj. Sa nu ne fie teama sa facem schimbari care ne-ar putea duce la mai bine daca acum mergem spre mai rau. Sa nu ne fie teama de un raspuns negativ, care mai tarizu se poate dovedi cel mai bun lucru pe care l-am facut.

Intrebarile sunt bune. Dumnezeu ne invata sa cautam raspunsuri. Chiar daca nu sunt pe placul nostru si s-ar putea sa ne scoata din zona de confort, efortul va merita cu siguranta, pentru ca numai adevarul ne poate ridica.

Daca aruncam o privire obiectiva la ceea ce suntem in momentul de fata, ne va placea ceea ce vom vedea? Suntem okay cu ceea ce am facut pana acum? A trebuit sa facem compromisuri? Care este relatia noastra cu Dumnezeu? El reprezinta pentru noi un aliat sau un dusman? Spre ce ne indreptam?

Daca suntem perfect constienti ca nu mergem spre El, ci spre rau, de ce continuam? Doar pentru ca am pornit asa?

Daca am crede ca nu exista sanse pentru noi si ca nu avem de ales, am crede o minciuna mare cat casa. Intotdeauna exista iertare pentru noi la Dumnezeu si tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne intoarcem sinceri la El. Daca raspunsurile pe care ni le dam la intrebarile despre noi nu ne fac cinste, este timpul sa schimbam ceva, chiar daca pe moment se va dovedi dificil si vom gasi 100 de piedici in drum….Si daca ne este frica sa incercam, ar trebui sa stim ca indiferent cat de multe lucruri sau oameni ne-ar sta impotriva, nu ar trebui sa ne temem sa Il alegem pe Dumnezeu, pentru ca „mai multi sunt cei cu noi decat cei cu ei” (2 Romani, 6, 16).

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Pune intrebarile corecte!
Cand 1000 de usi se inchid, deschide-o pe a 1001-a

Comments

commentsComments are closed.