In varf nu e niciodata aglomerat!

La ce iti doresti sa fii cel mai bun? Ce iti doresti sa faci toata viata ta? Ce iti place atat de mult, incat sa nu te plictisesti sa faci acel lucru fara sa obosesti timp de ani de zile?

 

Dupa ce ai descoperit care este ocupatia de vis, gandeste-te ce ai de facut ca sa ajungi sa faci acel lucru, sa fii cel mai bun la a face acel ceva. Ia-o in sens invers acum: Gandeste-te la ce ai de facut ca sa ajungi sa fii cel mai bun la acel ceva. Gandeste-te la ce calitati ai nevoie, ce resursele materiale iti sunt necesare, ce  cunostinte trebuie sa ai. Acum ca ai stabilit de ce ai nevoie, gandeste-te ce ai de facut ca sa obtii aceste lucruri. Fa-ti un plan care sa te duca acolo unde visezi, la scopul care acum pare imens, dar care usor usor va prinde contur daca vei ramane focusat asupra lui.

 

Un mic sfat: pentru a ajunge in primii 1% dintre cei mai buni in orice domeniu, este suficient sa citesti 50 de carti din domeniul respectiv si sa aplici ceea ce ai invatat! Drumul tau poate porni de aici, in cazul in care resursele tale la acest moment sunt limitate… de fapt, cititul in domeniu ar trebui sa fie unul dintre obiceiurile tale indiferent de care iti sunt resursele. De asemenea, te vor ajuta si alt fel de informatii, precum video-uri sau audiobook-uri.

 

Singura investitie care nu se pierde niciodata, indiferent daca in viitor va veni o criza financiara severa, sau alte tipuri de probleme de orice natura, este investitia in tine insuti. Investitia in educatia ta, investitia in dezvoltarea abilitatilor tale, in crearea de noi abilitati, in noi informatii. Singura investitie sigura este in tine: in a deveni cel mai bun!

 

Nu este niciodata aglomerat in varf! Indiferent de ceea ce faci, daca esti cel mai bun in domeniul tau, daca esti „in varf”, nu vei intampina dificultati in a face ceea ce iti doresti, in a munci in modul in care iti doresti si a obtine recompensele pe care le doresti, fie ele monetare sau nu. Odata ce ai ajuns in varf, pastreaza-ti modestia, bunul simt si valorile. Valoarea pe care o poti aduce celor din jur va fi recunoscuta si de altii si vei fi rasplatit in consecinta. Nu va trebui sa faci compromisuri si sa iti incalci principiile.

 

Sa ajungi in varf inseamna munca. Sa fii in varf inseamna sa fii cel mai bun, inseamna sa ai rezultate in urma muncii si studiului tau. Sa fii in varf inseamna ca ai dat la o parte toate prejudecatile pe care ti le-ai facut de-a lungul timpului sau pe care au reusit altii sa ti le insufle despre succes si reusita (gen ca „nu oricine poate”, ca „banii se fac greu”, ca „e greu sa faci bani din ceea ce iti place” si cate si mai cate). Sa fii in varf inseamna sa ramai concentrat pe scopul tau, zilnic sa iti iei timp sa inveti lucruri noi, sa te actualizezi, sa faci ceva in fiecare zi in directia in care ti-ai propus sa mergi.

 

Cand vei ajunge in varf, vei culege ce ai semanat. Este o promisiune a lui Dumnezeu de care se tine fara doar si poate, pentru ca El nu are un caracter schimbator, ci este drept in tot ceea ce promite! In varf nu va trebui sa iti faci probleme, chiar daca s-ar putea sa existe momente in care nu totul va fi perfect.

Share on Facebook273Tweet about this on Twitter
Tot ceea ce se intampla in exteriorul tau are o cauza in interiorul tau
Cat de greu este sa traiesti pentru altii...

Comments

commentsComments are closed.