Intr-o relatie cu un pacatos…

Daca v-as spune ca sunt intr-o relatie cu un pacatos? Si ca eu sunt o pacatoasa? Si ca fiecare dintre voi este intr-o relatie cu un pacatos sau o pacatoasa? Si ca fiecare dintre voi sunteti pacatosi? Ar fi ciudat? Ati lua-o ca pe o jignire? Sau ati fi dispusi sa ma ascultati pana la capat?

Ati auzit vreodata de ”nepotrivire de caractere”? Ati observat ca scuza asta este modalitatea prin care oamenii isi justifica despartirile si divorturile? Ati observat ca scuza asta intervine de fiecare data cand ne consideram pe noi insine mai buni decat partenerul nostru de viata?

Cred ca in fiecare relatie a existat macar un moment in care partenerul s-a comportat altfel decat te-ai fi asteptat… Poate s-a enervat pe un anumit lucru, poate a jignit pe cineva, poate chiar te-a dezamagit si lucrul acesta te-a socat si ti-a rupt inima. Este foarte posibil ca un astfel de moment sa iti zugraveasca o imagine falsa despre omul de langa tine: sa te faca sa te gandesti ca este un om dificil, ca are un caracter urat sau un temperament mai stiu eu cum…

Incercand sa abordam problema pacatului din punct de vedere psihologic, sa il caracterizam prin termeni precum „temperament, comportament, probleme” ne vom indeparta de adevarul evident: Fiecare om in parte este pacatos. El se poate stapani, poate uneori sa ascunda asa de frumos acest lucru, ca mai ca ai impresia ca nu vine din lumea asta… pana la un punct. Exista un punct in care ne lovim de realitate, si daca nu vrem sa acceptam adevarul, riscam sa pierdem enorm de mult.

Ar trebui sa ne sperie faptul ca partenerul nostru este un pacatos? Nicidecum. Ar trebui sa ne indeparteze de el/ea? Nu. Ar trebui sa ne dam seama ca pacatul zace in fiecare dintre noi si sa luptam cu el. Exista un leac impotriva pacatului care ne este aproape in fiecare zi, dar pe care Il accesam atat de rar, din nefericire: Iisus Hristos se numeste Leacul acesta. Moartea Lui s-a intamplat tocmai pentru ca pacatul sa nu mai stapaneasca oamenii.

Dar cat de des ne privim asa cum suntem? Cat de des nu ne spunem noua insine ca suntem oameni decenti, care nu fac rau intentionat, care nu ucid sau ranesc pe nimeni? Si totusi, cat de des barfim? Cat de des ne certam? Cat de des judecam? Lista asta poate continua…

Lupta cu pacatul este de mult castigata de Iisus. Noi de cate ori ne amintim lucrul acesta inainte sa pacatuim? Noi stim lucrul acesta? Si daca nu il stim, de ce nu facem efortul sa il aflam? Pentru ca este dificil?

Este mai simplu sa fugim cand realizam ca partenerul nostru are defecte? Si noi avem defecte si e posibil ca uneori relatia noastra cu omul de langa noi sa treaca prin greu. De ce ne este atat de frica sa recunoastem ca suntem pacatosi?  De ce oare nu fugim la Dumnezeu, care stie mai bine decat noi insine ceea ce zace in sufletul si mintea fiecaruia dintre noi si stie cum sa ne ajute? De ce nu Il cautam pe El, ci alegem sa ne transformam relatia intr-o drama fara niciun sens, de fapt?

Ne-am obisnuit confortabili. Ne-am obisnuit sa aruncam ceea ce consideram stricat… Fara sa ne dam seama ca noi suntem stricati si ca avem nevoie de reparatii. Ne-am obisnuit sa cautam o idee despre ceea ce inseamna dragostea si sa ignoram cu desavarsire ceea ce ne spune Dumnezeu, pentru ca e mai usor sa ascultam ce zice media, internetul sau alti oameni din jurul nostru.

Ne-am obisnuit cu ideea de faliment a relatiei pentru ca oricum exista o data viitoare in care poate va fi bine… Ei bine, nu va fi mai bine nici data viitoare, pentru ca noi plecam fara sa rezolvam de fapt problema care sta la baza despartirii, si anume pacatul.

Exista rezolvare pentru aceasta cauza si e accesibila tuturor…  Solutia aceasta schimba vieti, schimba fiecare particica din oameni in bine, in ceea ce au fost creati sa fie. Solutia impotriva pacatului e Hristos. Si trebuie doar sa Ii cerem sa ne ajute.

Share on Facebook91Tweet about this on Twitter
Ti s-a spus vreodata ce sa faci intr-o relatie?
Cand vom intelege ca scopul relatiilor nu este sa ne satisfaca propriile nevoi....

Comments

commentsComments are closed.