Nu esti curajos cand nu ai nicio frica, ci atunci cand o controlezi

Mark Twain: „Curajul este rezistenta la frica, stapanirea fricii- nu absenta ei”.

Niciun om inteligent nu poate spune ca nu ii este teama de nimic. Toti avem temeri. Intrebarea la care trebuie sa ne raspundem este „Cum facem fata fricii?”. Curajul consta in a face fata temerilor, si nu lipsa lor, asa cum se asteapta unii oameni. Este un lucru perfect normal sa avem uneori ingrijorari legate de viata noastra sau a celor pe care ii iubim.

Persoana curajoasa merge inainte in ciudat fricilor pe care le are, care nu tine cont de cei care ii spun ca nu. va reusi, care infrunta temerile si care constientizeaza care este sursa lor, pentru ca mai apoi sa o infrunte si sa elimine orice urma de frica. Persoanele curajoase au incredere in ele insesi pentru ca sunt constiente ca pot depasi obstacolele care le ies in cale.

Persoanele curajoase fac lucrurile de care le este teama, pentru ca sunt constiente ca aceasta este singura modalitate de a scapa de teama. Ele nu se lasa doborate, nu raman la pamant atunci cand cad si nu asculta vocile care le spun ca nu pot reusi sa faca ce si-au propus, ci pur si simplu merg inainte.

Majoritatea temerilor noastre isi au radacina undeva in copilarie, cand am auzit de nenumarate ori „Nu se poate” sau „Trebuie”. De aceea, chiar si azi, cand suntem mari, auzim aceste cuvinte de multe ori in mintea noastra. Fiind constienti de acest lucru, putem sa controlam si sa preluam controlul asupra actiunilor noastre.

Trebuie sa constientizam ca suntem principalii vinovati pentru deciziile si actiunile noastre. Suntem singurii care avem de fapt controlul asupra vietii noastre, singurii pe care putem da vina in legatura cu succesele sau nereusitele noastre.

Devenind constienti de temerile noastre, gasindu-le radacinile si eliminandu-le, vom putea face orice ne propunem si vom putea reusi, indiferent de cat de mari sunt piedicile care apar.

Constientizarea si infruntarea fricii sunt lucrurile care ne fac curajosi!

Share on Facebook63Tweet about this on Twitter
Cat de greu este sa traiesti pentru altii...
Capul e deasupra inimii. Chestia asta nu ne spune nimic?

Comments

commentsComments are closed.