Nu ne pare rau pentru pacate… Ne si filmam cand le facem

Distractia inseamna astazi mai mult decat oricand bani multi aruncati pe lucruri care ne fac rau: pe bautura, pe intrarile in baruri de fite, pe diverse alte lucruri care ne impiedica sa gandim lucid, pe haine scumpe si minuscule, pe petreceri care mai de care mai pline de oameni carora nu le pasa daca suntem sau nu prezenti de fapt acolo.

 

Distractia din ziua de azi implica litri de alcool pentru tineri, implica ceea ce eu numesc „destrabalare” 😀 : implica sexul cu cat mai multe persoane de la varste din ce in ce mai fragede, implica droguri, implica devierea de la orice inseamna moral… pentru ca orice este moral, este normal. Si ce este normal, este plictisitor. Si ce este plictisitor, nu merita mediatizat. Nu? Caci cine ar ramane impresionat daca am povesti doar lucruri obisnuite? Si ne dorim sa impresionam de parca intreaga noastra existenta s-ar rezuma numai la asta…

 

Cool nu inseamna aproape pentru nimeni moral. De multe ori este „cool” daca torni in tine bautura pana ti se face rau si te tarasti pana acasa, daca fumezi nu stiu ce sau daca ai un palmares de fosti/foste cat mai mare. „Cool” esti cand jignesti ca sa „iti arati valoarea” si cand folosesti cuvinte scarboase ca semne de punctuatie. „Cool” esti cand toata atentia este indreptata spre tine, chiar daca toti oamenii aia rad ca nu te mai poti tine de picioare. „Cool” este cand te daruiesti pe tava unor oameni care te-ar lasa balta cu prima ocazie si dupa stai si suferi si te plangi ca viata nu e dreapta… „Cool” esti cand minti ca sa te aperi si ajungi sa iti formezi o lume din minciunile pe care le spui… Si toate chestiile astea „COOL” tu le filmezi si le arati, ca doar esti mandru/mandra de ele… ca asta consideri ca este lumea reala in care trebuie sa traiesti.

 

Nu esti „cool” cand iti ceri iertare pentru greselile tale. Nu esti „cool” daca Il ai pe Dumnezeu in inima si Il iubesti pe Hristos pentru sacrificiul enorm pe care l-a facut pentru tine. „Cool” nu esti daca iti respecti corpul. „Cool” nu esti daca nu injuri si nu te chinui sa iesi in evidenta ca sa te aprecieze niste oameni care stau inca pe banii parintilor si nu stiu mai mult decat lumea aia de club pe care o frecventeaza foarte des. „Cool” nu esti daca esti moral, ci din contra, daca faci pe dos ceea ce spune Dumnezeu.

 

Desi Dumnezeu a lasat in noi puterea de a distinge binele de rau, ceea ce promoveaza oamenii pare sa fie mult mai interesant. Preferam sa ne omoram constiinta, sa ne mandrim cu pacatele pe care le facem, care ne promit cane indeparteaza de Dumnezeu si care ne pun in real pericol… pentru ca ne omoara incet si sigur.

 

Preferam sa aruncam zile pretioase din viata noastra si sa testam tot ce inseamna placeri de o clipa. Chiar daca viata vesnica de dupa moarte este o promisiune a lui Dumnezeu, preferam mai bine sa ascultam promisiuni si teorii ale unor oameni care se considera mai invatati decat El, dar care nu au habar de fapt despre ceea ce vorbesc. Ne bucuram de viata de acum intr-un mod in care omoram ceea ce se va intampla dupa si ne mandrim cu modul in care facem acest lucru: filmam si trimitem si prietenilor.

 

Nu ne e rusine de pacat. Nici macar jena. Suntem mintiti de cei din jur ca asa trebuie sa fie viata si ne bucuram sa credem minciuna asta. Nu cautam adevarul lui Dumnezeu, care ne elibereaza de vicii si pacat.

Vestea buna este ca, atata timp cat inca respiram, exista cale de scapare la Dumnezeu… Dar El nu ne obliga sa ne salveze, sa fim liberi. Este alegerea noastra, pe care intarziem sa o facem. Iar amanarea pare ca merge momentan, dar stim noi oare cand va fi prea tarziu?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
"De fiecare data cand ma duc la biserica ma rog sa-ti dea Dumnezeu minte..."
E simplu sa aruncam vina pe Dumnezeu... Este oare si corect?

Comments

commentsComments are closed.