Persoana de lângă tine arată dacă eşti sau nu un adevărat om de succes

112

Poate suna ciudat ce o să afirm, dar la finalul articolului cred că până şi tu îmi vei da dreptate, oricât de sceptic ai fi! O relaţie este identică cu o afacere, fără să existe diferenţe. Pentru a observa acest punct trebuie să privim puţin „din exteriorul cutiei”. Da, sună dubios, dar acesta este purul adevăr. Cum aşa? Într-o relaţie ai de investit timp, bani şi sentimente. Într-o afacere ai de investit exact aceleaşi lucruri. Am găsit, deci, asemănările între cele două.

 
Timpul este preţios! Nu ţi-l pierde, pentru că viaţa este scurtă prea scurtă ca tu să nu îl foloseşti la maxim. Nu îl risipi în relaţii care deja dau semne de „faliment”. Încheie o astfel de relaţie (în cazul în care eşti implicat) şi aşează-te puţin deoparte pentru a-ţi face ordine în gânduri. Fă-ţi un plan. Vezi cum vrei să înceapă viitoarea ta relaţie si unde vrei să ajungă. Nu pleca cu ideea „Fie ce o fi, ‘om trăi li ‘om vedea”. Cu această idee ajungi la 40 de ani, (când deja eşti semi-expirat pentru însurătoare) şi îţi dai seama că ai „cheltuit” prea mult din timpul tău în van, iar acum nu ai de unde să culegi roade. Timpul e important, nu-l risipi aiurea!

 
Fără dar şi poate, orice afacere la început, dar şi mai târziu, pentru a se dezvolta, are nevoie de bani. Eu ştiu sigur că pentru o relaţie investeşti bani. De ce? Îţi place să ieşi cu persoana iubită la un film, o cină în oraş, o terasă vara sau să faceţi o excursie undeva departe de casă, asta e o certitudine. Ei bine, pentru asta îţi trebuie bani (NU afirm că ai nevoie de bani pentru a-ţi întreţine iubita, ci pentru a vă putea desfăşura viaţa într-un stil care să vă facă plăcere!). Concluzia ar cam fi că şi la acest capitol afacerile seamănă cu relaţiile. Un om de succes este cel ce investeşe cu cap, şi nu într-o afacere ce se duce spre faliment. Aşa că investeşte înţelept!

 
Poate ai mai auzit… sau poate nu… dar sentimentele se consuma şi ele. De ce se spune că „Prima iubire nu se uită niciodată”? Pentru că atunci investeşti cele mai pure sentimente şi tot ce e mai bun în tine. După ce aceasta se încheie (dacă se încheie), devii mai reticent şi te protejezi de la încă un sacrificiu asemănător, pentru că nu mai vrei să suferi… şi închizi o parte a inimii tale… şi tot aşa şi cu următoarea, şi cu următoarea…. Pe scurt, sentimentele se consumă. Nu le investi aiurea, pentru că vei da cândva de adevărata iubire a vieţii tale. Pentru că ai aruncat cu sentimentele înainte, ei nu îi vei mai putea da tot ce ai mai bun. De ce? Pentru că nu mai ai. Fereşte-te să investeşti sentimente unde nu trebuie.

 
Concluzia: fii un om de succes, nu un investitor falimentar.

 
Acesta este punctul de vedere al bărbatului din relaţia noastră… şi se pare că iubita mea îmi dă dreptate. Dumneavoastră ce spuneţi?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
De la băiat la bărbat: botox-ul şi siliconul din iubita ta arată ce fel de om eşti!
Cum să faci iubirea actuală mai frumoasă decât oricare alta

Comments

commentsComments are closed.