Pune intrebarile corecte!

Goana oamenilor dupa nou ii face sa piarda din vedere adevaratele lucruri care conteaza. Poate ca ati observat ca multe lucruri ni se par captivante, interesante sau la moda doar pentru ca momentan nu ne apartin… Iar in momentul in care intram in posesia lor, toata acea vraja dispare ca prin minune si intra o alta pe fir, care ne face sa dorim urmatorul nou.

Exista si o capcana in care cadem de multe ori, si anume cea a modei. Daca un anume artist sau persoana publica are sau face ceva, acel ceva pare cu mult mai important decat este de fapt. Indiferent daca acele lucruri sunt bune sau rele, ele devin mult mai incantatoare odata ce sunt facute de persoane pe care le admiram.

Uneori ma minunez de cat de usor putem fi pacaliti sa incercam chestii care ne fac rau, cand tot ceea ce trebuie sa facem ca sa vedem realitatea este cat de poate de simplu si firesc: sa ne punem intrebarile corecte!

Cred ca Dumnezeu a vrut pentru noi o viata simpla, dar noi am ales sa o complicam infinit cu intrebari dubioase al caror raspuns corect nu exista. Spre exemplu, la aparitia unui nou trend ar trebui sa ne intrebam simplu: E drept? E corect? E posibil? Dumnezeu spune ca e bine?… dar noi preferam intrebarile de genul „E oare in ton cu ce se poarta azi?”, „Este pe directia pe care merge istoria?”, „E progresiv sau reactionist?”, „Este depasit?”, „Este conventional sau academic?”…. si cate si mai cate altele al caror raspuns corect nu exista.

Ne-am obisnuit sa ne pierdem in detalii! Cautam si gasim o multime de probleme care de fapt nici macar nu exista si ne lasam indrumati de oameni care pacatuiesc si ne baga pe gat si noua pacatele sub forma de culori frumoase si afirmatii cum ca trebuie sa fim toleranti si deschisi la minte! Ne lasam pierduti in marea asta de zgomote si ajungem sa disperam ca intrebarile noastre raman fara raspuns… Intrebari care sunt lipsite de sens de cele mai multe ori!

Filozofiile dubioase sunt la moda, pentru ca sunt impletite cu cuvinte alambicate care par „destepte” in gura celor care le pronunta, dar care induc atat de multi oameni in eroare. Dumnezeu nu a creat o viata dificila si care sa produca depresii, ci ne-a daruit o viata frumoasa, in care intrebarile corecte isi gasesc raspunsul.

Curatenia mintala este foarte importanta. Poate ca fiecare dintre noi ar trebui sa isi cerceteze bagajul de intrebari si sa vada daca ce este acolo are sens sau sunt doar inventii al caror raspuns corect nu exista. Cred ca lucrurile s-ar schimba in momentul in care vom lasa ratiunea sa gandeasca corect si nu o vom mai indruma catre toate balariile.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
Timpul nu ne apartine, este un cadou in intregime daruit noua de Dumnezeu
Fa-ti curaj si raspunde la intrebarile pe care le tot ocolesti!

Comments

commentsComments are closed.