Timpul nu ne apartine, este un cadou in intregime daruit noua de Dumnezeu

Simtul proprietatii este atat de bine dezvoltat in  fiinta umana incat am ajuns sa credem ca timpul ne apartine in totalitate. Daca astazi avem de facut ceva care neplacut, de multe ori avem impresia ca donam o parte generoasa a proprietatii noastre de drept pentru acel ceva. Ne place ideea ca „timpul nostru este doar al nostru si al nimanui altcuiva” si astfel justificam de ce nu vrem sa facem anumite lucruri care nu ne fac placere: avem senzatia ca ele consuma din timpul pe care noi il consideram al nostru.

Adevarul e ca omul nu poate crea nicio secunda in plus fata de ce i se da. La fel de adevarat este ca omul nu poate tine in loc nici macar o secunda… si totusi are impresia ca timpul i se cuvine. Timpul ne este in intregime daruit, iar daca cineva ar incerca sa sustina contrariul, ar descoperi ca nu exista argumente.

Timpul este un cadou pe care Dumnezeu ni-l face. Ideea care ni se naste in minte, cum ca noi am fi stapanii propriului nostru timp este falsa si provine probabil dintr-un egoism si o mandrie pe care nu pot sa o justific. Oamenii sunt creatii ale lui Dumnezeu si ar trebui sa fie in slujba Lui, sa investeasca timpul acolo unde ii calauzeste El…

Dar totusi nu vrem sa acceptam acest lucru cat se poate de firesc. Faptul ca nu noi decidem cand venim si plecam de pe acest pamant este atat de evident ca sunt mirata ca noi inca incercam sa ridicam pretentii si sa ne cerem niste drepturi pe care ni le-am asumat fara sa ne intrebam daca ele exista sau nu.

Faptul ca noi avem de indeplinit unele lucruri este cat se poate de adevarat. Si la fel de adevarat este ca nu totul ni se va parea usor sau placut, dar asta nu este o scuza cu care sa ne eschivam de la indatoririle noastre. Firea noastra umana si-ar dori numai evenimente si lucruri care sa ii faca placere, deoarece este cat se poate de egoista, dar cresterea si dezvoltarea noastra se intampla atunci cand avem de infruntat greul, nu cand ne relaxam si ne multumim cu o stare de confort care ne mentine la stadiul de mediocru.

Timpul este un cadou pretios pe care ni l-a facut Dumnezeu si ar trebui sa ne comportam ca atare. Orice idee cum ca noi am avea vreun drept asupra lui este falsa si lucrul acesta se poate observa foarte usor cand privim la cat de fragil este omul de fapt. Constientizarea adevarului ne va ajuta sa realizam cat de importanti suntem in ochii lui Dumnezeu, sa vrem sa descoperim care sunt planurile Lui pentru noi si sa traim viata pe care El ne-a pregatit-o. Astfel, vom descoperi ca avem un scop si vom putea valoriza fiecare secunda la cote maxime!

Share on Facebook184Tweet about this on Twitter
Dupa roade deosebim pomii buni de cei rai... si oamenii buni de cei rai
Pune intrebarile corecte!

Comments

commentsComments are closed.