Tot ceea ce se intampla in exteriorul tau are o cauza in interiorul tau

Vreau sa te rog sa analizezi putin punctul in care te gasesti in acest moment. Arunca o privire asupra vietii tale si raspunde-ti sincer daca esti sau nu multumit de ea. Esti multumit de relatiile tale? Esti multumit cu locul tau de munca? Esti multumit cu ce ai pana in acest moment? Esti multumit de valoarea pe care o aduci tu celorlalti? Inveti in fiecare zi ceva nou? Esti multumit de nivelul de trai pe care il ai in acest moment?

 

Daca raspunsurile nu te-au multumit, sa stii ca esti singurul care poate face ceva ca sa le schimbi. Poti incerca sa dai vina pe prieteni pentru ca te cheama des in oras si nu ai timp de studiu, poti da vina pe sot/sotie ca nu te intelege, poti da vina pe sef ca nu iti recunoaste eforturile, poti da vina pe societate, pe parinti, pe circumstante sau chiar pe Dumnezeu pentru nemultumirile tale. Adevarul este ca niciuna dintre aceste scuze nu este cu adevarat valabila. Singurul vinovat pentru modul in care decurge viata esti tu. Aruncand vina asupra altora pentru ceea ce nu merge bine in exteriorul tau nu faci decat sa iti dai tie insuti un argument pe care il consideri valabil care sa te scuze de la faptul ca nu ai dat tot ce este mai bun din tine in ceea ce ai facut pana acum.

 

Daca nu esti multumit de ceea ce se intampla cu viata ta, ia atitudine si schimba-te tu inainte sa ai pretentia sa te ajute altcineva! In loc sa astepti o marire de salariu, intreaba-te „Ce pot face mai bine astfel incat sa fiu rasplatit mai bine?”, in loc sa dai vina pe sot/ sotie pentru problemele de cuplu, mai bine te-ai intreba „Ce pot face astfel incat sa fiu un sot/ o sotie mai bun/a?”. Nu astepta ca lucrurile sa vina de la sine. Esti singurul vinovat pentru modul in care viata ta decurge, esti singurul care are haturile. O poti directiona incotro vrei tu.

 

Trendul la ora actuala este sa aruncam vina oriunde, mai putin la noi. Asa este mult mai confortabil decat sa gandim si sa transpiram. Un studiu realizat in USA arata ca omul are nevoie de 5 secunde pentru a gasi o scuza de la orice, pe cand lupta pentru a reusi sa ajungi unde iti propui poate dura ani, poate necesita efort si implicare…

 

Tot ce se intampla in exteriorul tau are o cauza in interiorul tau. Daca nu iti place cum arata viata din exterior, cauta cauza in interiorul tau. Cauta problema si rezolv-o. Imbunatateste-ti interiorul in fiecare zi! Imbunatateste-ti relatia cu Dumnezeu in fiecare zi, lupta cu propria mentalitate daca o consideri o problema. Investeste in tine, educa-te, invata lucruri noi! Descopera la ce esti bun si fa acel lucru dand 101% din tine, chiar daca la inceput nu iti place si e greu.

 

Investita in tine este singura pe care nu o vei pierde niciodata. Este singura care conteaza. Imbunatatindu-ti interiorul, vei vedea ca si exteriorul se va schimba, astfel incat nu vei mai cauta scuze pentru nereusitele tale, ci Ii vei multumi lui Dumnezeu pentru succese! Un interior mai bun se va reflecta cu siguranta si in plan exterior si toata viata ta va capata un alt sens.

Share on Facebook937Tweet about this on Twitter
De ce alegi sa traiesti in trecut cand nici macar nu e un loc placut?
In varf nu e niciodata aglomerat!

Comments

commentsComments are closed.