Tu cum stai cu sanatatea?

Fara doar sau poate, Dumnezeu ne spune sa cautam intai Imparatia Cerurilor si neprihanirea Lui, caci toate celelalte vor veni pe deasupra. (Matei 6, 33) Eu n-am niciun dubiu ca asa este… am testat si Dumnezeu mi-a demonstrat ca al Sau Cuvant este la fel de actual si astazi pe cat a fost intotdeauna… dar tot El mi-a dat o idee foarte buna: sa imi ordonez viata de la un capat la celalalt.

 

Mi-am dat seama ca pentru a deveni o persoana care sa aiba succes cu tot ceea ce isi propune, dupa ce am pus la punct relatia cu El, este necesar sa imi ordonez alimentatia, sportul, odihna, relaxarea, educatia, modul in care gandesc, relatiile cu oamenii din jurul, aspectul exterior… si cam orice tine de mine ca om: sanatatea sub toate aspectele sale. Dumnezeu promite ca va binecuvanta lucrul mainilor noastre (multiple referiri la acest aspect in Scriptura), deci este necesar un efort din partea noastra, pentru ca El sa aiba ce binecuvanta!

 

Sanatatea are o multime de forme, plecand de la o minte sanatoasa si terminand cu un corp sanatos. Acestea doua, daca sunt puse la punct, vor lucra impreuna ca o arma imbatabila impotriva oricarui factor ar incerca sa ne abata de la tinta pe care ne-am stabilit-o. Dumnezeu este Cel care ne va desavarsi eforturile, dar aceste eforturi ne raman noua.

 

Tine noi sa ne stabilim obiectivele, sa implementam obiceiuri bune (s-a dovedit ca, in medie, este nevoie de 66 de zile sa implementam un nou obicei in viata noastra, asa ca nu va speriati daca inca nu va este usor sa mancati sanatos, sa faceti putin sport in fiecare zi, sa cititi in fiecare zi, sa ganditi ceva bun in fiecare zi etc) care sa ne duca spre varf, unde nu e niciodata aglomerat. Aceste doua lucruri care par banale ne vor da un scop si ne vor ghida intr-acolo, facand din viata noastra o fericire continua, pentru ca traitul cu scop, credeti sau nu, produce fericire!

 

Tu cum stai cu sanatatea? Care sunt obiceiurile pe care le ai? Care sunt obiceiurile pe care trebuie sa ti le schimbi? Cum stai cu ganditul? Cum stai cu alimentatia? Cum stai cu sportul? Cum stai cu buna dispozitia? Daca nu esti multumit de una dintre ele, pune mana si schimb-o! Lucrurile mici si sanatoase, pe care le faci zilnic, sunt cele care ii diferentiaza pe cei care reusesc de cei care esueaza. Nu este vreun secret pe care unii si il stiu si altii nu, ci lucrurile marunte despre care cu totii stim ca ne fac bine, dar pe care nu toti le aplicam in vietile noastre in fiecare zi!

Share on Facebook26Tweet about this on Twitter
Limitele exista doar cand ni le impunem noi
Degeaba cuvinte... daca nu fapte

Comments

commentsComments are closed.