Dragostea tine pana in Decembrie … Sa ne indragostim de inceputuri corect?

172

 

Un articol de la voi, trecut de noi pe ”hârtie”!

 

El îți formează o lume în care te salvează în numele iubirii voastre. Ea, fără greșeală, răspunde la întrebările nepuse și simțiți că totul complotează pentru voi , vă știți de-o viață, deși v-ați cunoscut abia de câteva zile, vă completați reciproc. El este atent la detalii, așteaptă momentul în care Ea să-și exprime dorințe și visuri neîmplinite pentru ca El să aibă o listă ca un iceberg… la suprafață doar lucruri mărunte … și ghici ce? atuurile lui sunt îndeajuns pentru cel putin două vieți, iar sinceritatea ei ar sparge albul imaculat al zăpezii , iar fericirea voastra este oglinda în care apropiatii își oglindesc invidia și neputința. Ba el e prea slab pentru ea, ba ea este prea nesinceră cu el, iar voi auziți, dar nu vă clintiți deloc și respingeti modul barbar în care apropiații înțeleg că trebuie să intre în sufletele voastre… Ați fi perechea perfectă, modul prin care iubirea își arată frumusețea, definiția dragostei la prima vedere, însă e doar începutul… și doar luna Mai…

 

Apoi vine Iunie în care lumea voastră e comună, împărțiți deja același pat, același timp, aceleași visuri, planuri cât pentru 3 concedii de vis. Vă prezentați apropiaților și încep primele discuții contradictorii, însă nimic grav, totul de înțeles, fiecare lasă generos și renunță la orgoliu și principii rapid în numele iubirii.

 

Iulie, August nici nu se simt, obișnuința își face prezența, surprize, petale de trandafirii și băi în miresme, cadouri și fericire, dragoste și ură ,certuri și vinovății, trecuturi neîncheiate. Viața ar putea spune că apar lacrimile inopinante și ce avea el în plus, acum este egal, iar ce avea ea în minus, acum este pe plus. Primele gelozii, prima ceartă pentru foștii, primul uitat în glumă printre sms-urile ei, primul semn de întrebare dacă basmele au fost mereu ceva imaginar….primul sărut în lacrimi și îmbrățișări din compasiune..

 

Octombrie, Noiembrie, toamnă, tristețe, glumele controlate sunt la ordinea zilei , ea pare din ce în ce mai incertă. Viața vă pune la grea încercare, el cu multe minusuri , ea nu prea sinceră, luptele cu apropiații sunt acum între voi, întrebările lor sunt acum ale voastre, visele sunt puține, ba chiar neclare… altă poveste , basmul vostru e mai mult un scurt metraj de comedie. El prea gelos să-i înțeleagă frumusețea, ea prea libertină să-i înțeleagă dorințele lui, se târăsc în mocirlă cu cuvinte urâte, iar cel ce are sentimente reale își pierde demnitatea în numele iubirii. Ea independentă, El total dependent de dragostea lor, Ea indiferentă, El total captivat de ce simte în suflet, Ea caută respiro, El caută să o sufoce..

 

Decembrie, iarnă în sufletul ei, iarna în mintea lui, simt amândoi … e un miros insistent de despărțire. El îl acoperă cu un fum gros de țigară însă … încearcă ultimile cărți. Le joacă dezordonat, disperat să rămână în basmul din Mai, dar nu mai e vară…. iar ei, de fapt, nu au fost nicidiodată ca-n Mai… El nu mai este misterios, s-a grăbit să ofere prea mult pentru ceea ce putea oferi… Ea, ca un făcut, cel mai aproape de sinceritate își recunoaște neputința de a-l iubi… Totul începe în Mai și se termină în Decembrie cu un bilet de avion luat într-o noapte în care alcoolul îți mai rămâne alinare… și pozele pierdute….

 

Într-o lume necunoscută, cu o limbă necunoscută, în care doi oameni sunt atrași de o forță numită dorință, își acordă toate secundele din zi, încearcă acum opusul iubirii, să împace amintirile care inevitabil i-au legat ….

 

Fotografia a fost realizată de Adrian Petrișor.

Comments

commentsComments are closed.