Dumnezeu nu este o amuleta magica pe care o scoatem din maneca doar cand avem nevoie de ajutor!

Cred ca nu gresesc cand spun ca multi dintre noi Il consideram pe Dumnezeu un ajutor la care apelam doar atunci cand avem nevoie de ajutor, cand suntem bolnavi sau cand cineva drag trece prin momente dificile. Incercam sa Il punem la incercare si Ii cerem sa ne ajute ca sa Isi dovedeasca dragostea fata de noi si suntem suparati si dezamagiti atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum ne dorim.

 

Dumnezeu nu este nici o amuleta magica si nici duhul din lampa, care ne implineste 3 dorinte. Noi nu avem control asupra deciziilor Lui si nici asupra puterii Lui (si slava Lui pentru asta). Dumnezeu este o fiinta mult mai complexa decat am putea-o noi percepe vreodata, iar de aceea, pretentia noastra de a-I intelege actiunile si hotararile este destul de copilareasca.

 

Chiar daca uneori ne aflam in situatii dificile si neplacute si pare ca totul merge in defavoarea noastra, ar trebui sa nu aruncam vina pe Dumnezeu, ci sa verificam daca relatia noastra cu El este in regula si nu ca indeplinim doar niste ritualuri (rugaciune, fapte bune in speranta ca vom fi rasplatiti), pentru ca Dumnezeu nu vrea de la noi asa ceva.

 

Pe adevaratul Dumnezeu Il gasim in Biblie, si nu in versiunile idealizate ale unora sau altora, care Il considera asa cum vor ei. Nu Il vom intelege in totalitate si uneori va fi in contradictie cu ceea ce credem noi ca este bine. Nu va fi intotdeauna pace si nu va fi de acord cu tot ce facem noi. Si pana la urma de ce ar fi, cand El este Atotstiutor si Uniprezent, iar noi suntem niste fire de praf?… Interesant este ca iubeste aceste fire de praf suficient de mult incat sa Isi sacrifice singurul Fiu perfect astfel incat sa le dea sansa la mantuire.

 

Sincer vorbind, cine suntem noi sa Ii judecam deciziile lui Dumnezeu? De ce avem pretentia ca totul sa se desfasoare asa cum dorim noi? De ce nu putem sa renuntam la pretentia de a controla totul cand nu suntem capabili nici sa adaugam o secunda in plus vietii noastre fata de cat este scris.

Comments

commentsComments are closed.