Dumnezeu Si-a sacrificat Fiul pentru relatia pe care o are cu tine. Ce te face sa crezi ca orice lucru din viata ta care te tine departe de El va fi crutat?

As vrea sa va povestesc pe scurt un mic episod din Vechiul Testament (il gasiti la 1 Samuel, capitolul 4) in care armata evreilor duce o batalie impotriva filistenilor. Pentru a castiga, hotarasc sa aduca Chivotul lui Dumnezeu in mijlocul luptei, pentru a-i proteja si a-i ajuta in lupta. Cu toate acestea, filistenii i-au batut si au capturat chivotul si foarte multi evrei au fost ucisi. Ciudat, nu? Mai ales dupa ce Dumnezeu le promisese victorii.

 

Am putea sa ne intrebam de ce Dumnezeu permite astfel de episoade in vietile noastre? De ce noi ne facem „datoria”, dar rezultatele nu sunt cele pe care ni le dorim?

 

Relatia evreilor cu Dumnezeu scartaia din toate incheieturile in acea perioada. Cu toate acestea, cand a venit momentul bataliei cu filistenii, evreii nu s-au uitat la neregulile evidente din vietile lor, ci au preferat sa aleaga calea usoara: sa implineasca practic un ritual, aducerea chivotului care simboliza prezenta lui Dumnezeu. Practic, ei au incercat sa ii forteze mana lui Dumnezeu, ca doar nu o sa Isi sacrifica El reputatia de Atotputernic in fata filistenilor… si nu o sa se faca de ras pierzand o lupta.

 

Rezultatul? Dumnezeu i-a lasat sa piarda, ba chiar a permis ca multi dintre oamenii lor sa fie ucisi in batalie. Nu I-a pasat mai mult nici de reputatia Lui, nici de scopul lor maret si chiar a preferat sa piarda vieti decat sa nu le semnalizeze ca relatia lor cu El scartaia tare de tot.

 

Asemenea evreilor suntem si noi in momentele noastre grele. Dam o fuga la biserica, eventual aprindem o lumanare si Ii cerem ajutorul lui Dumnezeu, dupa care ajungem acasa si ne continuam viata exact ca si pana acum.

 

Intrebarea mea e cum ne permitem dupa sa fim frustati, nervosi si revoltati ca lucrurile nu se schimba…? Dumnezeu nu vrea de la noi un ritual si o rugaciune din an in paste. El vrea ca noi sa fim dependenti de El ( si culmea, lucrul asta o sa vedeti ca ne face mai liberi decat oricand altcandva) si va actiona in consecinta.

 

Dumnezeu vrea mai mult de la noi decat rugaciuni in momentele grele. Daca Si-a sacrificat unicul Fiu pentru a avea o relatie cu mine personal, si la fel si cu tine, ce ne da dreptul sa credem ca orice lucru din viata noastra care ne tine departe de El va scapa? Scopul lui Dumnezeu este sa ne apropie de El (si chiar daca pentru unii va parea greu de inteles, acest scop al Lui ar trebui sa fie si al nostru) si poate, pentru a Si-l indeplini, va fi nevoie sa sacrifice unele lucruri din vietile noastre care Ii stau in cale, incepand de la unele relatii, teluri, pana poate chiar la sanatatea noastra.

 

La finalul zilei, sper ca vom intelege ca tot ce face este din iubirea imensa pe care ne-o poarta. El stie ca noi fara El suntem pierduti. Nu ne dam seama ca suntem mici, ca scopurile noastre fara El sunt goale si ca de fapt, nu avem nici cea mai mica putere chiar asupra propriei noastre vieti.

 

Chiar daca poate ce va spun este putin incomod, adevaratul Dumnezeu nu este o proiectie a mintii noastre care ne da dreptate oricand si oriunde si ne ajuta sa ne atingem scopurile. Este mult mai mult de atat, mai mare si mai frumos. Ne da totul si ne cere totul…

 

Si sincer, e un targ bun! Cine nu isi doreste sa stie ca Prietenul lui cel mai bun, Tatal si Fratele este o fiinta Atotputernica, Omniprezenta care il iubeste si e dispus sa sacrifice orice de dragul sau?

Comments

commentsComments are closed.